Deze chocolade wordt geproduceerd in Ivoren Kust. Axel Emmanuel laat zich inspireren door het terroir van Afrika om unieke smaken te creëren. De meeste ingrediënten die in de recepten worden gebruikt, zijn afkomstig van lokale producenten. Deze kwaliteitschocolade voldoet aan de internationale normen voor productie en duurzame ontwikkeling. Er zijn geen tussenpersonen, waardoor de voedingswaarden van de cacaoboon behouden blijven en de inkomsten uit de cacaosector goed worden verdeeld.
De chocoladesector heeft een vrij slechte reputatie. Chocolade wordt aanzien uitbuiting van cacaobonen, vernietiging van natuurgebieden of zelfs uitbuiting van kinderarbeid,...
Axel Emmanuel wil hier een einde aan maken. Hij is ervan overtuigd dat men de spelregels van de Ivoriaanse economie kan veranderen door middel van vaardigheden, werk en financiële middelen. Dus waarom niet met chocolade?
Het zijn de vrouwen van de planters die als eersten van deze verandering profiteren. Zij worden de beste bondgenoten in deze strijd voor betere levensomstandigheden. Het is belangrijk de kennis en know-how van deze vrouwen te benadrukken door hun levensomstandigheden te respecteren en hen eerlijk te betalen.
Dit is het concept dat Axel Emmanuel in de chocoladesector toepast! Door hem is het de uitdrukking van een Ivoriaans, Afrikaans en menselijk burgerschap dat u uitnodigt tot de kern van de mutualistische ervaring: wederzijdse hulp, uitwisseling, respect, delen en doorgeven.
Cacao is een poeder dat wordt verkregen door het malen van de pit van cacaobonen die door de cacaoboom worden geproduceerd. De cacaoboom is een zeer aanwezige boom in de geschiedenis van de Afrikaanse landbouw.
De chocolade is geschikt voor iedereen, jong en oud en zelfs voor mensen die op hun cholesterolgehalte of hun figuur letten! Je moet het alleen met mate consumeren.
De donkere chocolade bevat meer cacao en levert dus meer energie. Het zal ook meer vet en voedingsstoffen bevatten. Melkchocolade is minder vet maar zoeter.
Chocolade biedt een heleboel gezondheidsvoordelen:
De cacao zou, dankzij de vezels waaruit hij is samengesteld, constipatie beperken door de darmtransit te stimuleren. Chocolade bevat ook polyfenolen die het darmslijmvlies versterken.
Chocolade is zeer rijk aan flavonoïden dat zijn antioxidanten die in cacaopoeder zitten (ongeveer 10%). Deze flavonoïden spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van bepaalde ziekten, zoals kanker of celveroudering.
De zwarte chocolade verbetert de bloedsomloop en de werking van de slagaders. Ook hier helpen flavonoïden het beperken van slechte cholesterol, de bloedstolling te verbeteren en de verwijding van bloedvaten te beperken. Dit helpt om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.
Cacao is een uitstekende bron van magnesium. Dit helpt vermoeidheid en stress tegen te gaan, elementen die een negatieve invloed hebben op het moreel. De serotonine is een neurotransmitter die in chocolade aanwezig is en een essentiële rol speelt op het humeur. In feite helpt chocolade een gevoel van kalmte en welzijn te geven, wat vaak leidt tot de overtuiging dat chocolade een antidepressivum is.
]]>
In Afrika is de Baobab-boom het symbool van een lang leven, omdat deze boom wel 2000 jaar oud kan worden. Uit de Baobab-boom komt het apenbrood voort, een vrucht waarin zich het vruchtvlees bevindt waarmee Dorsty-sappen worden gemaakt.
De Baobab boom komt voor in meer dan 31 landen in Afrika, van de drogere streken van de zuidelijke Sahara tot de wouden van Madagaskar.
Baobab pulp is een voedsel dat zeer rijk is aan vezels en calcium. Het heeft een sterke zuurtegraad. Deze pulp is een natuurlijke tonic voor iedereen. Het bevat zeven keer meer antioxidanten dan een granaatappel, zes keer meer vitamine C dan een sinaasappel, zes keer meer kalium dan een banaan en drie keer meer calcium dan melk.
Zoals u ziet, is baobab pulp erg goed voor onze gezondheid.
Deze boom wordt ook wel de apothekersboom genoemd. Of het nu gaat om de bladeren, de wortels of de ent, deze delen worden vaak gebruikt voor voedings- en therapeutische doeleinden.
Bestrijding van tandcariës
Wanneer u last heeft van een pijnlijke tand, is het aan te bevelen om Baobab sap op de tand in kwestie aan te brengen.
Baobabzaden worden zeer vaak door tandartsen gebruikt als behandeling tegen gaatjes. Deze zaden worden fijngemalen tot een poeder dat op de tand wordt gesmeerd.
Tegen maagkwalen
Baobab bevat veel zuur, wat helpt bij het genezen van veel maagkwalen, zoals diarree of ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Baobab was ook rijk aan vezels, die helpen om het spijsverteringsstelsel in goede conditie te houden.
Een krachtige febrifuge
De geur van baobab kan ook herbruikt worden. Het staat ook bekend om zijn febrifugerende eigenschappen. Een aftreksel van baobab helpt bij de bestrijding van malaria en koortsaanvallen. De vitaminen in de pulp van de baobab zijn zeer nuttig om kuren te maken of om herstellende mensen te helpen bij het weer in vorm komen.
Baobab sap is echt goed voor je gezondheid!
Brengt het jou ook in verleiding? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen bij de sappen op basis van baobab die Origines & Saveurs u aanbiedt.
]]>