Ons doel - Origines & Saveurs

Ons doel

Het bieden van kwaliteitsproducten voor fijnproevers die het milieu respecteren

De website Origines & Saveurs werd opgericht met als doel verse en kwaliteitsproducteur uit de terroirs van het Zuiden te introduceren via een nieuw verkoopskanaal, naast de winkel in Brussel.

Het Origines & Saveurs team reist veel om de producenten te ontmoeten en zo nieuwe unieke smaken te ontdekken. Het team geeft daarom de voorkeur aan een kort traject dat totale transparantie over het hele traject van het product mogelijk maakt, evenals het opbouwen van vertrouwen en een lange termijn relatie.

Sandrine, bij de cacaoboeren thuis in Ivoorkust

Respect voor het milieu en producten

Origines & Saveurs besteedt veel aandacht voor het milieu: maximaal reduceren van het afval, plastics, energie, natuurlijke producten, ...

Elk product wordt met zorg uitgekozen en behandeld gedurende gehele proces. Bij Origines & Saveurs staat de kwaliteit van de producten en de grondstof voorop.

Een eerlijke prijs voor producenten

Origines & Saveurs werkt vandaag met een tiental producenten. Het is belangrijk om het werk en de knowhow van producenten te waarderen. De producten worden dus gekocht tegen een eerlijke prijs, zodat de producenten fatsoenlijk van hun activiteit kunnen leven.