Dorsty juice,100% vers sap – Origines & Saveurs

Dorsty juice,100% vers sap

Dorsty is een Belgisch merk dat verfrissende en natuurlijk energetische drankjes aanbiedt, zonder chemicaliën, gemaakt van baobab pulp. 

Wat is de Baobab? 

In Afrika is de Baobab-boom het symbool van een lang leven, omdat deze boom wel 2000 jaar oud kan worden. Uit de Baobab-boom komt het apenbrood voort, een vrucht waarin zich het vruchtvlees bevindt waarmee Dorsty-sappen worden gemaakt.

De Baobab boom komt voor in meer dan 31 landen in Afrika, van de drogere streken van de zuidelijke Sahara tot de wouden van Madagaskar. 


Baobab pulp is een voedsel dat zeer rijk is aan vezels en calcium. Het heeft een sterke zuurtegraad. Deze pulp is een natuurlijke tonic voor iedereen. Het bevat zeven keer meer antioxidanten dan een granaatappel, zes keer meer vitamine C dan een sinaasappel, zes keer meer kalium dan een banaan en drie keer meer calcium dan melk. 

Zoals u ziet, is baobab pulp erg goed voor onze gezondheid. 

De voordelen van Baobab sap? 

Deze boom wordt ook wel de apothekersboom genoemd. Of het nu gaat om de bladeren, de wortels of de ent, deze delen worden vaak gebruikt voor voedings- en therapeutische doeleinden. 

Baobab sap kan gebruikt worden om : 

Bestrijding van tandcariës 

Wanneer u last heeft van een pijnlijke tand, is het aan te bevelen om Baobab sap op de tand in kwestie aan te brengen. 

Baobabzaden worden zeer vaak door tandartsen gebruikt als behandeling tegen gaatjes. Deze zaden worden fijngemalen tot een poeder dat op de tand wordt gesmeerd. 

 

Tegen maagkwalen 

Baobab bevat veel zuur, wat helpt bij het genezen van veel maagkwalen, zoals diarree of ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Baobab was ook rijk aan vezels, die helpen om het spijsverteringsstelsel in goede conditie te houden. 


Een krachtige febrifuge 

De geur van baobab kan ook herbruikt worden. Het staat ook bekend om zijn febrifugerende eigenschappen. Een aftreksel van baobab helpt bij de bestrijding van malaria en koortsaanvallen. De vitaminen in de pulp van de baobab zijn zeer nuttig om kuren te maken of om herstellende mensen te helpen bij het weer in vorm komen.


 

Baobab sap is echt goed voor je gezondheid! 

Brengt het jou ook in verleiding? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen bij de sappen op basis van baobab die Origines & Saveurs u aanbiedt.