Chocolade uit Ivoorkust – Origines & Saveurs

Chocolade uit Ivoorkust

Origines & Saveurs biedt u chocolade aan met unieke smaken die de realisatie is van een jonge Ivoriaan Axel Emmanuel. Ontdek zijn wereld in het hart van chocolade!

Wat is de geschiedenis en de oorsprong van deze chocolade?

Deze chocolade wordt geproduceerd in Ivoren Kust. Axel Emmanuel laat zich inspireren door het terroir van Afrika om unieke smaken te creëren. De meeste ingrediënten die in de recepten worden gebruikt, zijn afkomstig van lokale producenten. Deze kwaliteitschocolade voldoet aan de internationale normen voor productie en duurzame ontwikkeling. Er zijn geen tussenpersonen, waardoor de voedingswaarden van de cacaoboon behouden blijven en de inkomsten uit de cacaosector goed worden verdeeld.

De visie van Axel Emmanuel

De chocoladesector heeft een vrij slechte reputatie. Chocolade wordt aanzien uitbuiting van cacaobonen, vernietiging van natuurgebieden of zelfs uitbuiting van kinderarbeid,...

Axel Emmanuel wil hier een einde aan maken. Hij is ervan overtuigd dat men de spelregels van de Ivoriaanse economie kan veranderen door middel van vaardigheden, werk en financiële middelen. Dus waarom niet met chocolade?

Het zijn de vrouwen van de planters die als eersten van deze verandering profiteren. Zij worden de beste bondgenoten in deze strijd voor betere levensomstandigheden. Het is belangrijk de kennis en know-how van deze vrouwen te benadrukken door hun levensomstandigheden te respecteren en hen eerlijk te betalen.

Dit is het concept dat Axel Emmanuel in de chocoladesector toepast! Door hem is het de uitdrukking van een Ivoriaans, Afrikaans en menselijk burgerschap dat u uitnodigt tot de kern van de mutualistische ervaring: wederzijdse hulp, uitwisseling, respect, delen en doorgeven.

Hoe komen we aan cacao

Cacao is een poeder dat wordt verkregen door het malen van de pit van cacaobonen die door de cacaoboom worden geproduceerd. De cacaoboom is een zeer aanwezige boom in de geschiedenis van de Afrikaanse landbouw.

De voordelen van chocolade

De chocolade is geschikt voor iedereen, jong en oud en zelfs voor mensen die op hun cholesterolgehalte of hun figuur letten! Je moet het alleen met mate consumeren.

De donkere chocolade bevat meer cacao en levert dus meer energie. Het zal ook meer vet en voedingsstoffen bevatten. Melkchocolade is minder vet maar zoeter.

Chocolade biedt een heleboel gezondheidsvoordelen:

Beperk constipatie

De cacao zou, dankzij de vezels waaruit hij is samengesteld, constipatie beperken door de darmtransit te stimuleren. Chocolade bevat ook polyfenolen die het darmslijmvlies versterken.

Een bondgenoot van antioxidanten

Chocolade is zeer rijk aan flavonoïden dat zijn antioxidanten die in cacaopoeder zitten (ongeveer 10%). Deze flavonoïden spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van bepaalde ziekten, zoals kanker of celveroudering.

Het cardiovasculaire systeem en het bloedstelsel

De zwarte chocolade verbetert de bloedsomloop en de werking van de slagaders. Ook hier helpen flavonoïden het beperken van slechte cholesterol, de bloedstolling te verbeteren en de verwijding van bloedvaten te beperken. Dit helpt om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.

Morale

Cacao is een uitstekende bron van magnesium. Dit helpt vermoeidheid en stress tegen te gaan, elementen die een negatieve invloed hebben op het moreel. De serotonine is een neurotransmitter die in chocolade aanwezig is en een essentiële rol speelt op het humeur. In feite helpt chocolade een gevoel van kalmte en welzijn te geven, wat vaak leidt tot de overtuiging dat chocolade een antidepressivum is.